Hoe vloeken fibromyalgiepijn helpt

Een nieuwe studie suggereert dat het gebruik van slechte woorden daadwerkelijk kan helpen bij het omgaan met pijn. Als u lijdt aan fibromyalgie, kan dit u op de een of andere manier ten goede komen.

Resultaten van de studie

Het onderzoek naar het verband tussen vloeken en pijn werd gepubliceerd in het tijdschrift  NeuroReport . Het experiment werd uitgevoerd door de hoeveelheid tijd te vergelijken waarin deelnemers hun handen in ijswater kunnen weken.

Aan het onderzoek deden 67 studenten mee. De studenten kregen ook de mogelijkheid om hun eigen krachttermen te kiezen en deze naar eigen goeddunken te herhalen. Gebleken is dat wanneer deelnemers vloeken, ze minder pijn ervaren. Als zodanig konden ze hun handen 40 seconden langer in koud water laten weken dan degenen die niet vloekten.

Gemeenschappelijke reactie op pijn

Onderzoekers zijn van mening dat hoewel vloeken geen sociaal geaccepteerd gedrag is, er een reden is om aan te nemen dat het daadwerkelijk voordelen met zich meebrengt. Volgens een psycholoog is vloeken een veel voorkomende reactie op pijn. Bovendien is hij van mening dat er een onderliggende reden is waarom mensen het zouden doen.

Hoewel onderzoekers niet zeker weten hoe vloeken fibromyalgiepijn helpt, suggereren ze dat het te wijten kan zijn aan dat deel van de  hersenen emotie beïnvloeden. Eerdere studies hebben aangetoond dat het deel van de hersenen dat verband houdt met neutrale taal zich in de linkerhersenhelft bevindt. Aan de andere kant kwamen vloekwoorden voort uit een oud ontwikkeld instinct. Bovendien bevindt een deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor een dergelijk proces zich diep in de rechterhersenhelft.

Vecht of vlucht reactie

Onderzoekers geloven dat amygdala verantwoordelijk is voor de reactie. De amygdala activeert de vecht- of vluchtreactie die de hartslag verhoogt. Daardoor kan het lichaam minder gevoelig zijn voor pijn. Wetenschappers van de bovengenoemde studie hebben dit ook ondersteund door uit te leggen dat de hartslag van studenten in de studie toenam als ze vloeken. Dit suggereert dus dat de amygdala inderdaad geprikkeld was.

Experts suggereren dat als je last hebt van pijn als gevolg van fibromyalgie, je kunt proberen te vloeken. Ze waarschuwen echter dat de woorden hun emotionele kracht kunnen verliezen als ze te vaak worden herhaald. Probeer daarom creatief te zijn door elke keer dat u pijn voelt als gevolg van fibromyalgie nieuwe scheldwoorden te bedenken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *