Fibromyalgie: Waarom lijkt het erop, hoe moet ik het zien en hoe te behandelen

Fibromyalgie is een spier-stoornis. Volgens WebMD, veroorzaakt spier- en gewrichtspijn, geheugen en stemming problemen en vermoeidheid. Het is de tweede musculoskeletale aandoening na artrose, maar er zijn nog vragen over het zelfs in de medische wereld.

Op dit moment is er geen remedie voor deze aandoening. Vrouwen hebben meer kans op last van hebben dan mannen. De symptomen zijn vergelijkbaar met artrose, dus het is belangrijk om de tekenen en risicofactoren te begrijpen om ervoor te zorgen dat je alle vereiste behandeling.

800-418_fibromyalgia_body

Risicofactoren

Volgens de Mayo Clinic, zijn er drie belangrijke risicofactoren die de kans voor u om fibromyalgie te krijgen kan verhogen. Die zijn:

Seks. Vrouwen ontwikkelen van de aandoening vaker dan mannen.
Reumatische ziekte. Het hebben van reumatoïde artritis of lupus kan je kansen vergroten.
Familiegeschiedenis. Als iemand van je familie fibromyalgie heeft, heb je meer kans om het te krijgen.

symptomen

Deze ziekte veroorzaakt vaak vermoeidheid en wijdverspreide pijn. Het kan voelen als sommige delen van je lichaam zijn overwerkt. Het kan ook van invloed zijn slaapgewoonten en depressie veroorzaken. Hier zijn een aantal andere symptomen.

• Droogte in je mond, neus en ogen
• Chronische hoofdpijn
• Overgevoeligheid voor koude en / of warmte
• Onvermogen om zich te concentreren
• Buikpijn
• Overgevoeligheid voor koude en / of warmte
• prikkelbare darmsyndroom ( IBS )
• gevoelloosheid of tintelingen in de vingers en voeten
• Stijfheid
• Incontinentie

Behandeling

Om te bepalen of u fibromyalgie, je arts moet een bloedonderzoek uitvoeren om andere aandoeningen die pijn en vermoeidheid kan leiden tot korting. Alle andere mogelijke oorzaken moeten worden afgeschaft. Als u zeker weet dat u fibromyalgie, hier zijn enkele adviezen op basis van de Mayo Clinic.

Antidepressiva. Dergelijke medicatie kan u helpen met pijn en vermoeidheid die wordt geleverd samen met fibromyalgie. Zorg ervoor dat u uw arts te vragen voordat het maken van een keuze.

Pijnstillers. Die kan worden gebruikt om ongemak en ley verminderen beter slapen. Het kan alles zijn van ibuprofen tot recept pijn-reliëf producten.
Antiseizure drugs. Dit soort drugs kan u helpen om de pijn die wordt veroorzaakt door fibromyalgie verminderen.

In ieder geval, als u twijfelt, moet u uw arts te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *