Pludselig og uventet død i kroniske smerter og patienter med fibromyalgi.

Gennem skoven Tennant, MD, DrPH

Pludselig og uventet død kan forekomme hos en patient med svære kroniske smerter, og den terminale hændelse er muligvis ikke relateret til medicinsk behandling. Heldigvis er pludselig død ikke så almindeligt observeret hos patienter med smerter som i de senere år, sandsynligvis på grund af bedre adgang til i det mindste noget behandling. Pludselig død forekommer dog stadig, og fagfolk skal vide, hvordan man identificerer en “risikopatient”.

Den uventede pludselige død på grund af stærke smerter er ikke meget værdsat, da mange iagttagere stadig ser alvorlig smerte som en ubehagelig harmløs snarere end en potentiel fysiologisk ulykke. I mange tilfælde, kort før døden, informerer patienten familien om, at han føler sig mere syg end normalt og søger lindring i sengen eller på sofaen. Desværre vågner nogle af disse patienter ikke. Andre patienter dør uden varsel under søvn eller falder sammen i jorden. Aggressiv toksikologi af moderne medicin og retsmedicinske procedurer efter døden bidrog til dårlig forståelse af truslen om smertedød. I nogle tilfælde,

Formålet med denne artikel er til dels at henlede opmærksomheden på, at den blotte opdagelse af stoffer, der er modtagelige for misbrug ved obduktion, ikke nødvendigvis betyder, at stoffer har forårsaget døden. Faktisk kan stoffer have forsinket døden. Nogle læger blev fejlagtigt anklaget for at have forårsaget dødsfald på grund af overdreven medicinbehandling, mens utilstrækkelig behandling af smerte faktisk kan have forårsaget døden. Yderligere,  1  Klik her for at besøge butikken og finde meget mere …

Her er mekanismerne for pludselig og uventet død hos patienter med smerte og nogle beskyttende foranstaltninger, som behandlere skal tage for at undgå at blive falsk anklaget for at forårsage en pludselig og uventet død. Endnu vigtigere, her er nogle kliniske tips til at hjælpe med at identificere patienten med kronisk smerte, som er i høj risiko for pludselig og uventet død, så mere aggressiv smertebehandling kan behandles.

En kort anekdotisk historie
Som senior medicinstuderende ved University of Kansas i 1960’erne blev han tvunget til at tage et landdistriktsforskrift med en landlæge. Da jeg en dag gik rundt til amtets plejehjem, hørte jeg en bondekone erklære: “Smerten dræbte min mor i nat.” Siden da har jeg gentagne gange hørt, at smerte dræbte en elsket. Folklore nævner ofte, at folk dør “af” såvel som “i” smerte. Der er dog få skriftlige detaljer om disse begivenheder.

I de første år af min smertepraksis, som jeg startede i 1975, havde jeg flere patienter, der døde pludseligt og uventet. Dette sker sjældent hos mig i dag, da jeg lærte at “forvente det uventede” og identificere, hvilke patienter der har høj risiko for pludselig død. I de senere år har jeg undersøgt flere sager om retssager og uagtsomhed af pludseligt og uventet dødsfald hos patienter med kroniske smerter. I nogle af disse tilfælde blev lægerne anklaget for at have over- eller fejlordineret og forårsage et pludseligt og uventet dødsfald, selvom patienten ville tage stabiliserede doser af opioider og andre lægemidler i lange perioder. Derudover viste obduktionen ingen tegn på lungeødem (et afgørende tegn på overdosering og respirationsdepression). I de tilfælde, hvor lægen var falsk anklaget,

Indsættelse og forårsagelse af
uventede dødsfald hos patienter med kroniske smerter forekommer ofte i hjemmet. Nogle gange er døden på et hospital eller et afgiftningscenter. Disse patienters historie er ret typisk. De fleste er meget syge for at forlade hjemmet og tilbringer meget tid i sengen eller på sofaen. Døden opstår normalt under søvn, eller når patienten rejser sig for at gå på toilettet. I nogle tilfælde rapporterer familien, at patienten tilbragte ekstraordinært meget tid på badeværelset kort før sammenbruddet og dødsfaldet. Pludselig og uventet død kan dog forekomme hvor som helst når som helst, såsom smertepatienter, der døde uventet og pludselig befandt sig på arbejde eller i en bil.

Den koronar spasmer og/eller hjertearytmi, der fører til hjertestop eller asystoli, er den tilsyneladende dødsårsag i de fleste af disse tilfælde, da der ikke er fundet nogen grov patologi bestående af obduktion. 2-5     Øjeblikkeligt hjertestop ser ud til at være ansvarlig for pludseligt sammenbrud eller død under søvn. Måske kan forstoppelsen og anstrengelserne for at passere i afføringen være faktorer for hjertespændinger, da nogle patienter med smerter dør under afføringen. Akut sepsis på grund af binyrebarkinsufficiens og immunsuppression kan være ansvarlig for nogle pludselige dødsfald.

Resultat af billedet for pludselig og uventet død hos patienter med kroniske smerter

To mekanismer for hjertedød
Alvorlige smerter er en frygtelig stress. 6.7     Akutte smerteanfald, akutte eller kroniske, får hypothalamus-hypofyse-binyreaksen til at producere glukokortikoider (kortisol, pregnenolon) og katekolaminer (adrenalin og noradrenalin), i et forsøg på at begrænse stress biologisk. 8.9     Katekolaminer har en direkte og potent stimulerende effekt på det kardiovaskulære system og resulterer i svær hypertension og takykardi. 10Ofte kan pulsen stige til mere end 100 slag i minuttet og op til mere end 130 slag i minuttet. Blodtrykket kan nå mere end 200 mmHg systolisk og mere end 120 mmHg diastolisk. Ud over frigivelsen af ​​adrenale katekolaminer forårsager eksacerbationer af smerte hyperaktivitet af det autonome og sympatiske nervesystem, hvilket tilføjer yderligere stimulus til takykardi induceret af katekolaminer og hypertension. De fysiske tegn på autonom og sympatisk hyperaktivitet kan udover takykardi og hypertension omfatte mydriasis (udvidet pupil), svedtendens, vasokonstriktion med kolde ekstremiteter, hyperrefleksi, hypertermi, kvalme, diarré og opkastning.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *