Is er een verband tussen fibromyalgie en pijn op de borst?

Fibromyalgie is iets dat mensen van alle leeftijden treft. Er zijn miljoenen mensen over de hele wereld die er last van hebben. Er zijn drukpunten in het lichaam die pijn veroorzaken wanneer erop wordt gedrukt. Fibromyalgie wordt gediagnosticeerd of voor het eerst ontdekt wanneer pijn vanuit een van deze punten door het lichaam schiet. Er zijn in totaal ongeveer veertien pijnen in bijna al deze pijnen die tekenen zijn dat u fibro heeft. Veel mensen realiseren zich niet dat fibromyalgie er ook voor kan zorgen dat u pijn op de borst voelt. Via veel verschillende wegen wordt ons geleerd dat wanneer u pijn op de borst ervaart, u mogelijk een hartaanval krijgt.

FIBROMYALGIE EN BORSTVERBINDING

Er is een verband tussen fibromyalgie en pijn op de borst. In feite is een groot percentage van de pijn die gepaard gaat met fibromyalgie gericht op de borst. Twee van de pijndrukpunten bevinden zich rond het borstbeen en de ribbenkast. Dit verklaart waarom je borst strak zou aanvoelen vanwege alle druk die ontstaat door de ontsteking in je kraakbeen. Beklemming doet geen pijn, maar het is wel een heel ongemakkelijk gevoel om mee om te gaan.

HOE VOELT FIBROMYALGIE PIJN OP DE BORST?

Pijn op de borst door fibromyalgie, ook wel costochondritis genoemd, wordt beschreven als een stekende pijn. Het kan degenen die er niet aan gewend zijn vaak angst aanjagen omdat het een hartaanval of beroerte kan nabootsen. Dit is vooral verontrustend voor oudere patiënten met fibromyalgie. Het is ook geen sinecure voor de jongere patiënten. De pijn die u voelt rond het borstbeen en in uw ribbenkast is een aandoening die los van fibromyalgie kan worden behandeld.

De ontsteking in uw borst kan variëren van een lichte pijn tot een zeer pijnlijk probleem. Dit is afhankelijk van de mate van ontsteking van het kraakbeen in het gebied. De pijn kan aan de linker- of rechterkant van uw borstkas zijn, en het kan aan de voorkant of het bovenste deel van uw borstkas zijn. U kunt een brandende pijn in de ribben voelen of uw ribben zijn pijnlijk als u ze aanraakt. De pijn kan toenemen als u zich inspant en afnemen bij rust. Verschillende mensen worden verschillend beïnvloed door costochondritis. De pijn kan komen en gaan. Als u fibromyalgie heeft, kan repetitieve activiteit pijn op de borst veroorzaken. Als je aan een bureau zit en er de hele dag overheen leunt, kan dat de spieren in je borstkas belasten. Dit komt omdat wanneer je fibromyalgie hebt, je spieren erg gevoelig zijn. Als u last heeft van chronische pijn op de borst of pijn op de borst die komt en gaat, kan het moeilijk voor u zijn om te slapen. Dit kan zeker uw algehele kwaliteit van leven verstoren.

KAN FIBROMYALGIE KORT ADEMEN VEROORZAKEN?

Mensen met fibromyalgie ervaren kortademigheid en hebben moeite om diep adem te halen. Er zijn een aantal verschillende theorieën over waarom dit zo is, maar de meest waarschijnlijke reden voor dyspnoe of kortademigheid is een gebrek aan schildklierhormoonregulatie geassocieerd met fibromyalgie. Dit kan ervoor zorgen dat de spieren in uw ademhalingssysteem zwak zijn en ervoor zorgen dat ze niet correct werken. De pijn in uw borst kan ook de oorzaak zijn van kortademigheid. Je zou kunnen merken dat dit iets is dat plotseling opkomt of je hebt er misschien de hele tijd mee geworsteld. Het is altijd voor iedereen anders.

KAN FIBROMYALGIE ADEMHALINGSPROBLEMEN VEROORZAKEN?

De ademhaling kan op verschillende manieren worden beïnvloed door fibromyalgie. Het kan pijn doen om diep in te ademen, waardoor het moeilijk is om te ademen vanwege de pijn. Er is een aandoening die bovenste luchtwegresistent syndroom wordt genoemd en die vaak wordt geassocieerd met Fibro. Dit syndroom maakt het moeilijk om te ademen en gemakkelijk om snel kortademig te worden. Als je deze dingen koppelt aan de pijn die uitstraalt van de normale symptomen van Fibro, kan het bijna onmogelijk zijn om op adem te komen.

COSTOCHONDRITIS: DIT PIJNLIJKE PROBLEEM DICHTER BEKEKEN

Als lijder aan fibro is de kans groot dat je op een bepaald moment een strak gevoel in je borst hebt opgemerkt. U heeft misschien zelfs een zeurende of stekende pijn in uw borst gevoeld. Er zijn meer dan 600.000 gevallen in de wereld en het kan beginnen op de jonge leeftijd van 12 jaar. Hoewel het bij beide geslachten gebruikelijk is, treft het vaker vrouwen. Er is geen duidelijke oorzaak die is geïdentificeerd. Costochondritis is de medische naam die wordt gebruikt om de pijn op de borst te beschrijven die u voelt geassocieerd met fibro. Deze aandoening is technisch gezien een ontsteking van het kraakbeen dat uw ribben tegen uw borstbeen houdt. Wanneer de ribben ontstoken raken, veroorzaakt dit zeer scherpe pijnen aan de binnenkant van uw borstwanden. De pijn lijkt heel vaak op wat vaak wordt geassocieerd met hartpijn en -problemen.

Statistieken tonen aan dat ergens tussen de 60 en 70 procent van de mensen die aan fibromyalgie lijden, ook last hebben van costochondritis. Costochondritis komt ook significant vaker voor bij vrouwen. Dit geldt vooral voor vrouwen die tussen de 20 en 40 jaar oud zijn. Natuurlijk hoef je niet per se fibro te hebben om aan costochondritis te lijden. Als u last heeft gehad van borsttrauma of een blessure bij inspanning, kunt u ook op die manier costochondritis krijgen. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat slechts 10 procent van de mensen met costochondritis geen fibro heeft. De overige 90 procent heeft ook last van fibro.

Je zult voelen dat costochondritis je precies tussen je ribben en je borstbeen raakt. Dit is iets wat mensen gewoonlijk hun borstbeen noemen. Er zijn 7 stukjes kraakbeen aan uw ribben vastgemaakt en het kan ervoor zorgen dat al het kraakbeen ontstoken raakt, waardoor u extreem veel pijn kunt krijgen. De meeste mensen voelen de pijn van deze aandoening aan de linkerkant van hun borst. Het kan echter aan de rechterkant of zelfs beide worden gevoeld als de ontsteking ernstig is.

Mensen die last hebben van costochondritis kunnen het moeilijk vinden om te sporten. Wanneer u zich inspant en hard begint te ademen, kan dit het verergeren. Als je longen achter je ribben uitzetten, kan het in- en uitademen erg pijnlijk worden.

Net als fibromyalgie maakt costochondritis geen onderscheid. Het kan iedereen beïnvloeden, of ze nu volledig gezond of actief zijn. Het maakt niet uit dat ze goed voor hun lichaam zorgen en goed eten. Het is gewoon een van die dingen die iedereen op elk moment kan overkomen.

SYMPTOMEN VAN COSTOCHONDRITIS

Als u lijdt aan fibro, zijn dit enkele van de symptomen die u kunt ervaren bij een combinatie van uw aandoening en costochondritis:

  • Stekende, scherpe pijn in uw borstgebied
  • Pijnlijke, malse ribben
  • Pijn in uw bovenste borstgebied
  • Brandende pijn in uw ribgebied
  • Pijn die omhoog gaat in je nek en in je schouders
  • Pijn bij hoesten en/of niezen
  • Verf die weggaat als je rust of stopt met bewegen
  • Snelle hartslag
  • Onregelmatige hartslag
  • Kortademigheid of moeite met ademhalen

Als u symptomen ervaart die gepaard gaan met moeite met ademhalen of hartslagafwijkingen, is het belangrijk om zo snel mogelijk naar een arts te gaan. Uw zorgverlener moet ervoor zorgen dat costochondritis en fibro de symptomen veroorzaken en niet iets ernstigers of iets behandelbaars.

WAT VEROORZAAKT DE SYMPTOMEN VAN COSTOCHONDRITIS?

Vanaf 2015 hebben medische experts geen idee wat fibromyalgie of costochondritis veroorzaakt. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan en sommigen geloven dat er een aantal factoren zijn die van invloed zijn op hoe fibro zich ontwikkelt en welke symptomen je daardoor ervaart. Er zijn enkele theorieën over wat dit zou kunnen veroorzaken.

REPETITIEVE ACTIVITEITEN

Er zijn mensen die denken dat repetitieve activiteiten iets te maken kunnen hebben met mensen die last hebben van pijn op de borst als gevolg van fibro. Als u bijvoorbeeld voor een computerbureau zit en voor langere tijd naar voren leunt, worden de spieren in uw borstkas belast. Medische experts denken dat dit grotendeels te maken kan hebben met de pijn op de borst die u voelt. Natuurlijk zou de oplossing voor dit probleem zijn om elke activiteit herhaaldelijk of gedurende lange tijd te vermijden die uw borstspieren belast.

AANBIEDINGSPUNTEN

Er zijn enkele punten op het menselijk lichaam waarvan wordt aangenomen dat ze gevoelige punten zijn voor personen die aan fibro lijden. Medische experts zijn van mening dat deze punten, in het borstgebied, costochondritis kunnen veroorzaken. Wanneer u acupunctuur of zelfs sommige soorten massage ondergaat, worden deze drukpunten ingeschakeld om spanning te verlichten. Het aandrukken van deze punten bij mensen met fibromyalgie is iets dat veel pijn veroorzaakt.

INFECTIE

Hoewel het veel minder vaak voorkomt, is er reden om aan te nemen dat een infectie op de borst ook verantwoordelijk kan zijn voor costochondritis. Omdat het een ontsteking is, is er een goede hoeveelheid bewijs dat ondersteunt dat een infectie een soort van ontsteking kan veroorzaken en dat zal leiden tot pijn en de aandoening.

BEGRIJPEN HOE COSTOCHONDRITIS FIBROMYALGIE BENVLOEDT

Costochondritis heeft de neiging om de symptomen van fibromyalgie veel erger te maken. Fibromyalgie is een aandoening die het voor u erg moeilijk maakt om deel te nemen aan bepaalde activiteiten. Het kan het ook moeilijk maken om lang te zitten. Als je zit, kan de pijn komen en gaan, het is niet leuk omdat opstaan ​​​​nadat je hebt gezeten de pijn niet kan helpen, en je moet gewoon op de golf rijden om zo te zeggen. Misschien vindt u banen als wachttafels of tuinwerk helemaal niet in uw element. Dus als je niet kunt gaan zitten en werken en je kunt niet opstaan ​​en werken, dan heb je maar heel weinig opties.

Costochondritis kan zo’n intense hoeveelheid pijn op de borst veroorzaken, dat een persoon vaak ook moeite heeft met slapen. Het grootste nadeel van costochondritis is dat het zo vaak voorkomt bij mensen die aan fibromyalgie lijden.

Het belangrijkste om uit al deze informatie te halen, is dat pijn op de borst nooit iets is om lichtvaardig op te vatten. U moet een arts raadplegen op het moment dat u pijn op de borst begint te voelen om te bepalen waarom u het voelt en om de nodige hulp te krijgen. Het is beter voor u om te weten wat de pijn veroorzaakt. Hoewel costochondritis een hartaanval perfect kan nabootsen, is het altijd beter om veilig te zijn en geen spijt te hebben door ervoor te zorgen dat u niet aan het echte werk lijdt. Als je eenmaal de tests hebt gedaan om er zeker van te zijn dat je geen hartaanval hebt, kun je verder gaan om uit te zoeken wat er echt aan de hand is.

MENSEN GELOVEN ONVERKLAARDE ZIEKTEN

Fibromyalgie en costochondritis zijn een van de vele onzichtbare kwalen waar mensen last van hebben. Ze worden onzichtbaar genoemd omdat mensen de uiterlijke zichtbaarheid van de ziekte of aandoening waaraan de persoon lijdt niet echt kunnen zien. Je kunt iemand geen chronische pijn en vermoeidheid laten zien. Je kunt het aan iemand uitleggen, maar ze begrijpen het misschien niet als ze er zelf niet doorheen gaan. Als u aan een onzichtbare ziekte lijdt, kan het moeilijk zijn om de mensen met wie u werkt en zelfs uw dierbaren te laten begrijpen wat u doormaakt.

Het kan moeilijk zijn om met iemand om te gaan die denkt dat u liegt over een probleem en de manier waarop u zich voelt. Je zou klaar moeten zijn om dat soort mensen in je leven tegen te komen. Sommige mensen zijn gewoon tevreden met het haten en neerleggen van dingen die ze niet begrijpen. Dit is een van die momenten waarop je niet kunt blijven stilstaan ​​bij wat andere mensen denken, je moet je gewoon zorgen maken over jezelf. Er is helaas niet genoeg voorlichting over dit soort aandoeningen totdat iemand er persoonlijk mee te maken krijgt. Misschien komt daar ooit verandering in.

Door uzelf voor te lichten over dit uiterst pijnlijke symptoom van fibromyalgie, kunt u zich meer bewust zijn van wat er met uw lichaam gebeurt. Als je eenmaal weet wat er aan de hand is, kun je manieren vinden om ermee om te gaan. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het voorkomen, voorspellen en behandelen van fibromyalgie en costochondritis.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *