Er der en sammenhæng mellem fibromyalgi og brystsmerter?

Fibromyalgi er noget, der rammer mennesker i alle aldre. Der er millioner af mennesker over hele verden, der er berørt af det. Der er trykpunkter i kroppen, der forårsager smerter, når de trykkes. Fibromyalgi diagnosticeres eller opdages først, når smerten skyder fra et af disse punkter gennem kroppen. Der er omkring fjorten totale smerter i næsten alle disse er sigende tegn på, at du har fibro. Mange mennesker er ikke klar over, at fibromyalgi også kan få dig til at føle brystsmerter. Vi lærer gennem mange forskellige veje, at når du oplever brystsmerter, kan du få et hjerteanfald.

FIBROMYALGI OG TRAMME FOR BRYST

Der er en sammenhæng mellem fibromyalgi og brystsmerter. Faktisk er en stor procentdel af smerten forbundet med fibromyalgi fokuseret omkring brystet. To af smertetrykpunkterne er omkring brystbenet og brystkassen. Dette forklarer, hvorfor dit bryst ville føles stramt på grund af alt det pres, der sker med betændelsen i din brusk. Stramhed gør ikke ondt, men det er en meget ubehagelig følelse at skulle håndtere.

HVORDAN FØLES FIBROMYALGIA BRYSTSMERTER

Brystsmerter fra fibromyalgi, også kaldet costochondritis, beskrives som en stikkende ømme smerte. Det kan ofte skræmme dem, der ikke er vant til det, fordi det kan efterligne et hjerteanfald eller slagtilfælde. Dette er især bekymrende for ældre, der lider af fibromyalgi. Det er heller ingen picnic for de yngre syge. Smerten du føler omkring brystbenet og i dit brystkasse er en tilstand, der kan behandles separat fra fibromyalgi.

Betændelsen i dit bryst kan variere fra en mild smerte til et meget smertefuldt problem. Dette afhænger af mængden af ​​betændelse i brusken i området. Smerten kan være på venstre eller højre side af dit bryst, og det kan være i den forreste eller øverste del af dit bryst. Du kan føle en brændende smerte i ribbenene, eller dine ribben er ømme, når du rører ved dem. Smerten kan øges, når du anstrenger dig, og mindskes med hvile. Forskellige mennesker påvirkes forskelligt af costochondritis. Smerten kan komme og gå. Når du har fibromyalgi, kan gentagne aktiviteter forårsage brystsmerter. Når du sidder ved et skrivebord og læner dig over det hele dagen lang, kan det belaste musklerne i dit bryst. Dette skyldes, at når du har fibromyalgi, er dine muskler meget følsomme. At have disse kroniske brystsmerter eller brystsmerter, der kommer og går, kan gøre det svært for dig at sove. Dette kan helt sikkert forstyrre din generelle livskvalitet.

KAN FIBROMYALGI FORÅRSAGE ÅNDESTÅR

Folk, der har fibromyalgi, oplever åndenød og har svært ved at tage dybe vejrtrækninger. Der er et par forskellige teorier om, hvorfor dette er tilfældet, men den mest sandsynlige årsag til dyspnø eller åndenød er mangel på thyreoideahormonregulering forbundet med fibromyalgi. Dette kan få musklerne i dit åndedrætssystem til at være svage og få dem til ikke at fungere korrekt. Smerten i dit bryst kan også være kilden til åndenød. Du finder måske ud af, at dette er noget, der bare kommer pludseligt, eller du har måske kæmpet med det hele tiden. Det er altid forskelligt for alle.

KAN FIBROMYALGI FORÅRSAGE ÅNDEDRETTSPROBLEMER

Vejrtrækningen kan påvirkes af fibromyalgi på flere måder. Det kan gøre ondt at prøve at tage en dyb indånding, hvilket gør det svært at trække vejret på grund af smerten. Der er en tilstand, der kaldes øvre luftvejsresistent syndrom, som ofte er forbundet med fibro. Dette syndrom gør det svært at trække vejret og nemt at blive forpustet hurtigt. Hvis du kobler disse ting sammen med smerten, der udstråler fra de normale symptomer på Fibro, kan det være næsten umuligt at trække vejret.

COSTOCHONDRITIS: ET NÆRRE KIG PÅ DETTE SMERTELIGE PROBLEM

Som lider af fibro, er chancerne ret gode, at du har bemærket en stram følelse i brystet på et eller andet tidspunkt. Du har måske endda følt en smertefuld eller stikkende smerte i brystet. Der er over 600.000 tilfælde i verden, og det kan begynde i den unge alder af 12. Selvom det er almindeligt hos begge køn, rammer det kvinder oftere. Der er ingen sikker årsag, der er blevet identificeret. Costochondritis er det medicinske navn, der bruges til at beskrive de brystsmerter, du føler forbundet med fibro. Denne tilstand er teknisk set en betændelse i brusken, der holder dine ribben til brystbenet. Når ribbenene bliver betændte, forårsager det meget skarpe smerter inde i dine brystvægge. Smerten efterligner meget almindeligt, hvad der ofte er forbundet med hjertesmerter og -problemer.

Statistik viser, at alt fra 60 til 70 procent af personer, der lider af fibromyalgi, også lider af costochondritis. Costochondritis er også betydeligt mere almindelig hos kvinder. Dette gælder især for kvinder, der er mellem 20 og 40 år. Naturligvis behøver man ikke nødvendigvis at have fibro for at lide af costochondritis. Hvis du led af brysttraume eller en træningsskade, kan du også få costochondritis på den måde. Det er dog vigtigt at huske på, at kun 10 procent af mennesker, der har costochondritis, ikke har fibro. De øvrige 90 procent lider også af fibro.

Du vil føle, at costochondritis rammer dig lige mellem dine ribben og din brystknogle. Dette er noget folk almindeligvis omtaler som deres brystben. Der er 7 stykker brusk knyttet til dine ribben, og det kan forårsage, at hele brusken bliver betændt, hvilket kan give dig ekstrem smerte. De fleste mennesker føler smerten fra denne tilstand på venstre side af deres bryst. Det kan dog mærkes på højre side eller endda begge dele, hvis betændelsen er alvorlig.

Mennesker, der lider af costochondritis, kan have svært ved at træne. Når du anstrenger dig og begynder at trække vejret hårdt, kan det forværre det. Når dine lunger udvider sig bag dine ribben, kan det blive meget smertefuldt at trække vejret ind og ud.

Ligesom fibromyalgi, diskriminerer costochondritis ikke. Det kan påvirke enhver, uanset om de er helt raske eller aktive. Det er ligeglad med, at de passer godt på deres krop og spiser rigtigt. Det er bare en af ​​de ting, der vil ske for enhver til enhver tid.

SYMPTOMER PÅ COSTOCHONDRITIS

Hvis du lider af fibro, er disse nogle af de symptomer, du kan opleve med en kombination af din tilstand og costochondritis:

  • Stikkende, skarpe smerter i dit brystområde
  • Ømme, ømme ribben
  • Smerter i dit øvre brystområde
  • Brændende smerte i dit ribbensområde
  • Smerter, der bevæger sig op i nakken og ind i dine skuldre
  • Smerter, når du hoster og/eller nyser
  • Maling, der går væk, når du hviler eller holder op med at bevæge dig
  • Hurtig hjerteslag
  • Uregelmæssig hjertebank
  • Åndenød eller åndedrætsbesvær

Hvis du oplever symptomer, der involverer vejrtrækningsbesvær eller hjerterytmeforstyrrelser, er det vigtigt at komme til lægen så hurtigt som muligt. Din sundhedsplejerske skal sikre sig, at costochondritis og fibro forårsager symptomerne og ikke noget mere alvorligt eller noget, der kan behandles.

HVAD ÅRSAGER COSTOCHONDRITS SYMPTOMER?

Fra 2015 har medicinske eksperter ingen idé om, hvad der forårsager fibromyalgi eller costochondritis. Der forskes stadig, og nogle mener, at der er en række faktorer, der påvirker, hvordan fibro udvikler sig, og hvilke symptomer du oplever på grund af det. Der er nogle teorier om, hvad der kan forårsage det.

GENTAGENDE AKTIVITETER

Der er nogle mennesker, der mener, at gentagne aktiviteter kan have noget at gøre med mennesker, der lider af brystsmerter på grund af fibro. At sidde foran et computerbord og læne sig fremad i lange perioder, belaster for eksempel musklerne i dit brystområde. Medicinske eksperter mener, at dette i høj grad kan have noget at gøre med de brystsmerter, du føler. Naturligvis ville løsningen på dette problem være at undgå at udføre aktivitet gentagne gange eller i lange perioder, som vil belaste dine brystmuskler.

UDBUDSPUNKTER

Der er nogle punkter på den menneskelige krop, der menes at være ømme punkter for personer, der lider af fibro. Medicinske eksperter mener, at disse punkter i brystområdet kan udløse costochondritis. Når du får akupunktur eller endda nogle typer massage, aktiveres disse trykpunkter for at lindre spændinger. Trykningen af ​​disse punkter hos mennesker med fibromyalgi er noget, der forårsager en del smerte.

INFEKTION

Selvom det er langt mindre almindeligt, er der grund til at tro, at en brystinfektion også kan være skyld i costochondritis. Da det er betændelse, er der en god mængde beviser for, at en infektion kan forårsage en form for betændelse, og som vil føre til smerte og tilstand.

SÅDAN FORSTÅR ​​HVORDAN COSTOCHONDRITIS PÅVIRKER FIBROMYALGI

Costochondritis har en tendens til at gøre symptomerne på fibromyalgi meget værre. Fibromyalgi er en tilstand, der gør det meget svært for dig at deltage i visse aktiviteter. Det kan også gøre det svært for dig at sidde i længere tid ad gangen. Når du sidder, kan smerterne komme og gå, det er ikke sjovt, for at stå op efter du har siddet kan ikke hjælpe på smerterne, og du skal så at sige bare ride på bølgen. Du finder måske job som venteborde eller havearbejde er helt ude af dit element. Så hvis du ikke kan sidde ned og arbejde, og du ikke kan stå op og arbejde, har du meget få muligheder.

Costochondritis kan forårsage en så intens mængde af brystsmerter, at en person ofte også har problemer med at sove. Den største ulempe ved costochondritis er, at den er så almindelig hos mennesker, der lider af fibromyalgi.

Det vigtigste at tage med fra al denne information er, at brystsmerter aldrig er noget, man skal tage let på. Du bør konsultere en læge i det øjeblik, du begynder at føle brystsmerter, for at afgøre, hvorfor du føler det, og for at få den nødvendige hjælp. Det er bedre for dig at vide, hvad der forårsager smerten. Mens costochondritis kan efterligne et hjerteanfald perfekt, er det altid bedre at være sikker og ikke ked af det ved at sørge for, at du ikke lider af den ægte vare. Når du har testet for at sikre, at du ikke har et hjerteanfald, kan du gå videre til at finde ud af, hvad der virkelig foregår.

FOLK TROR PÅ UFORKLAREDE SYGDOMME

Fibromyalgi og costochondritis er en af ​​de mange usynlige lidelser, som mennesker lider af. De kaldes usynlige, fordi folk faktisk ikke kan se den ydre synlighed af den sygdom eller lidelse, personen lider. Du kan ikke vise nogen kronisk smerte og træthed. Du kan forklare det til nogen, men de forstår det måske ikke, hvis de ikke selv gennemgår det. Når du lider af en usynlig sygdom, kan det være svært at få de mennesker, du arbejder med, og endda dine kære til at forstå, hvad du går igennem.

Det kan være svært at håndtere en person, der tror, ​​du lyver om at have et problem og den måde, du føler. Du bør være klar til at møde den slags mennesker i dit liv. Nogle mennesker er bare tilfredse med at hade og lægge ting fra sig, de ikke forstår. Dette er en af ​​de gange, hvor du ikke kan dvæle ved, hvad andre mennesker tænker, du skal bare bekymre dig om dig selv. Der er desværre ikke nok uddannelse derude om den slags lidelser, før nogen skal håndtere dem personligt. Måske en dag vil det ændre sig.

Ved at uddanne dig selv om dette ekstremt smertefulde symptom på fibromyalgi kan du være mere opmærksom på, hvad der sker med din krop. Når du ved, hvad der foregår, kan du finde måder at prøve at klare det på. Der bliver gjort mere og mere forskning, der forsøger at bestemme, hvordan man forebygger, forudsiger og behandler fibromyalgi og costochondritis.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *