Höftböjare Smärta vid fibromyalgi och dess hantering

Höftböjningsmusklerna tillåter dina höfter att vara i rörelse med elasticitet. Du engagerar dessa muskler när du rör på benen, och det betyder att dina höfter är involverade i de flesta rörelser som du gör under den genomsnittliga dagen.

En vältränad person kanske inte förstår hur ofta de använder sina höftböjare, men alla personer som lever med fibromyalgi och som upplever ömhet i höftböjaren kommer att vara väl medvetna om detta på en mer vanlig basis. Det är inte ovanligt att ha höftböjarproblem eller smärta i detta område när man lever med fibromyalgi.

Höfterna, höftböjarna och nedre delen av ryggen associeras med fibromyalgismärtor på grund av ömma områden i nedre delen av ryggen; många fler triggerpunktsområden och andra förhållanden som påverkar närområdena. Även om det finns några kända skador och medicinska tillstånd som kan orsaka smärta i höftböjarna, kan det vara svårt att identifiera en direkt orsak till denna smärta hos en person med fibromyalgi, förutom de många dagliga aktiviteter som ofta hänvisas till.

Vi kan behandla smärta som ett symptom på diagnosen sjukdom eller ta längre tid att fastställa den exakta orsaken till smärtan. Hur som helst, fibromyalgi och smärta i höftböjaren är ofta försvagande om de inte behandlas snabbt och effektivt. Medan höftsmärta är ett vanligt symptom på fibromyalgi, måste det skiljas från artrit.

Artrit kommer att göra våld på lederna och orsaka konstant smärta i höften om den har utvecklats där. Det är viktigt att notera att med artrit är smärtan benrelaterad, medan fibromyalgismärta är förknippad med vävnader och muskler. Fibromyalgi är en förvirrande kronisk smärtsjukdom. Läkare kan inte gå till botten med det. Ingen vet exakt vad som orsakar det, hur man effektivt botar det eller ens varför vissa människor är mer benägna att utveckla det än andra. Om du ännu inte har diagnostiserats med fibromyalgi och upplever höftsmärtor och andra symtom inklusive kronisk trötthet, utbredd smärta, morgonstelhet, kanske du vill undersöka möjligheten att fibromyalgi är en orsak till dessa symtom.

Fibromyalgi höftsmärta kan vara ett särskilt plågsamt symptom – kanske till och med försämra din rörlighet. Ta mod, men det finns sätt att behandla det! För de som lider av fibromyalgi kan smärtan komma från andra muskler som hjälper höfterna att röra sig. Detta inkluderar quadriceps, även trots att dessa muskler är sämre än de flesta höftböjarmuskler. Medan böjstendinos orsakad av en skada eller problem som inte är relaterat till fibromyalgi kan fokusera på en viss muskel eller område av höften, kan fibromyalgipatienter uppleva smärta som sprider sig hela vägen genom detta område av kroppen.

Orsaken till smärtan är ofta okänd, vilket är typiskt fallet med fibromyalgi ömhet Tendinos är en term som används för denna höftböjarsmärta. Smärtan från detta tillstånd kommer typiskt från en eller båda av de efterföljande musklerna, Illicacus och Psoas. Dessa muskler klumpas ofta ihop som en enhet, kallad illiopsoas. Psoas är ansvarig för mycket omfattande rygg- och bensmärtor av den anledningen att de sittställningar som de flesta människor spänner över hela dagen gör att muskeln skärs ner under en lång tid. När du står upp och börjar röra på dig igen vill den muskeln inte förlängas och fungera ordentligt.

Sätt att hantera höftsmärta

Om höftsmärta stör dig, på beskrivning av fibromyalgi, se till att du har delat din situation med din läkare angående dina symtom. De kommer eventuellt att råda lite smärtstillande medicin till att börja med. Ett enkelt sätt att stoppa en del fibromyalgi och höftböjarsmärtor är att undvika att sitta i en pose under en längre tid. Res dig upp och rör dig grovt och då och då så att dina muskler inte hinner sätta sig på ett ställe. Se till att fråga dem om träning – det är oerhört viktigt att du förblir aktiv och rörlig.

Om din höftsmärta gör dig inaktiv, desto mer orörlig du är, desto mer sannolikt kommer du att fastna i ditt smärtkaos. Säker och effektiv träning och vikten av att delta i någon form av träning för att hålla din kropp stark och mer flexibel, och detta är en annan rekommendation även för höftböjarsmärta. Alternativa rörelseövningar som yoga och tai chi kan vara intressanta botemedel, särskilt om du upplever smärta i dina höfter relaterat till fibromyalgi.

Du kanske också vill undersöka meditation och akupunktur – bedöm hur dessa ingrepp påverkar dig. Som ett alternativ för att remmar eller föra nacken framåt, ta en stol upp till dig nära samtidigt som du ligger på golvet, korsa sedan det ena benet ovanför det andra strax ovanför knät och håll. Stolen fungerar verkligen som en person eller terapeut som hjälper dig att stretcha på ett säkrare och mer effektivt sätt. Det är bra att ha ett öppet sinne när man bedömer nya modaliteter. Du vet aldrig vad som hjälper om du lider av ett kroniskt smärttillstånd.

Ju mer du får kunskap om hur man rör sig och hur vinklar och överkompensation spelar roll, desto lättare är det att stoppa vissa orsaker till muskelvärk. Om du tillbringar en stor del av dagen sittande vid ett skrivbord, investera i en kontorsstol som är mycket justerbar. Ställ stolen höjt, låt dina höfter vila högre än dina knän.

Denna position är bättre för dina höftböjare och kan bli av med smärta som orsakas av begränsningen av dessa muskler i den karakteristiska kontorsstolsställningen. Du kanske också vill överväga ett stående skrivbord som gör att du enkelt kan lyfta din arbetsyta.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *