27 usynlige symptomer på fibromyalgi du bare ikke kan gå glipp av

Over 5 millioner mennesker lider av fibromyalgi i USA, og tallene fortsetter å øke. Det er mange ubehagelige tegn på fibromyalgi. Det er anerkjent som en usett sykdom ettersom folk ikke kan se veien der folk skades av sykdommen. Vanligvis er fibromyalgi en ganske alvorlig situasjon som ofrene opplever og dens tegn bør identifiseres.

1. Smerter rundt ømme poeng

Et av de vanligste tegnene på sykdommen er at de ømme punktene har for vane å bli ganske ømme rundt leddene i kroppen. Ømheten er kjent som smertepunktene, og så snart trykket påføres disse punktene resulterer det i mye smerte. Smerten er bare rundt hudens overflate. Områdene rundt nakken, baken og ryggen er de mest rammede. Likevel er smerten ofte usynlig og ikke helt identifisert.

2. Prikking

Prikking er et annet veldig vanlig problem relatert til fibromyalgi. Prikking er et usett symptom og resulterer i en kløende følelse. Det påvirker forskjellige deler av kroppen, og det er mest vanlig å føle en prikkende følelse. De vanlige komplikasjonene knyttet til fibromyalgi er press på nervene, bevegelsesmangel, mineralnivåer og unormale vitaminer blant mange andre.

3. Kronisk tretthet

De fleste som har fibromyalgi opplever en slags kronisk tretthet. Leger mener at det kan være på grunn av en infeksjon med et virus, og det kan føre til søvnvansker, hormonelle ulikheter blant mange andre like situasjoner. Kronisk tretthet er følelsen du vokser når du er virkelig utslitt. Du begynner å føle deg overveldet, sløv og svak også, og det er bare en situasjon hvor du ikke er tilstrekkelig. Kronisk tretthet er til syvende og sist en følelse av å føle seg utmattet, og flertallet av folk kan bare ikke telle det, men dette er riktig at kronisk tretthet kan føre til at du føler deg alvorlig sløvhet.

4. Tretthet-føler seg utmattet hele tiden

Personer som lider av fibromyalgi opplever søvnvansker som får dem til å nå dype søvnnivåer. Tretthet forårsaker en økning i utmattelse og en generell følelse av depresjon. Andre indikasjoner inkluderer massiv utmattelse, langsom flyt av blod i kroppen og manglende evne til å føle søvn eller smerte.

5. Humørsvingninger

Du kan også føle at humøret ditt blir uberegnelig når du har fibromyalgi. Du kan oppdage deg selv i et ganske hensynsløst humør og knipse på menneskene du er glad i eller vokse til en sint person. Likevel er det noen resepter som ikke forbedrer humøret og gir et stort forfall i irritabiliteten til en person og kan forårsake mye smerte.

6. Hormonelle variasjoner

Merkelige hormonelle variasjoner er noe som du kanskje ikke vet eksisterte når det handler om fibromyalgi, men det er nøyaktig at de forekommer. Hormonelle variasjoner består av svært lav eller høy produksjon av noen hormoner, og dette er noe som kan bli ignorert av flertallet, men det er et av de vanlige usynlige tegnene på fibromyalgi.

7. Du begynner å føle deg nummen

Manglende respons er også et vanlig problem med fibromyalgiskader. Smerten er ekstremt utbredt og flertallet av pasientene opplever nummenhet. Den traumatiserte oppførselen er der fordi du begynner å føle spasmer og stivhet i musklene. Nummenhet irriterer nervene og påvirker fullstendig følelsestap, noe fibromyalgiskader er vant til å oppleve.

De fleste mener kanskje at disse tegnene bør være ubemerket, men de burde ikke gjøre det av den grunn at de er et av de mest usynlige tegnene på fibromyalgi. Fibromyalgi betraktes også som en usynlig funksjonshemming fordi du ikke kan se det og du virkelig ikke forteller når det gjør vondt. Så dette er noe som gjør det enda viktigere for folk å være klar over dets usynlige tegn.

8. Depresjon

Vi har alle hørt om depresjon, men det er noe som stammer fra fibromyalgi, og det kan utelukkes, da tristhet er noe som normalt utelukkes av flertallet. Det er ganske mange kategorier av depresjon som en person kan føle av den grunn at depresjon skaper staver av morgenstivhet, hodepine og angst midt blant mange andre. Det er en av de mest integrerte delene av fibromyalgi og bør kontrolleres med ekstrem forsiktighet – Det er også et symptom som ikke bør forlates ubemerket overhodet.

9. Bein og når de verker

Skadede bein er normalt ikke vanlig, men personer som lider av fibromyalgi anses å ha vonde bein. Ømhet, beinsmerter og andre utløses av en alvorlig forstyrrelse i blodstrømmen din, og fibromyalgi er noe som fører dette med seg. Personer som lider av dette anses å ha søvnproblemer og manglende evne til å utføre fysiske øvelser. Achy bones er en indikasjon som enkeltpersoner opplever på daglig basis, men noen vil kanskje ikke innse at det er på grunn av fibromyalgi, og det er derfor noe du må sjekke.

10. Merkelige urovekkende mareritt

Du antok på ingen måte at du ville ha mareritt på grunn av fibromyalgi, men det er det virkelige faktum at fibromyalgi tar med mareritt og mange av dem. Du kan sannsynligvis oppleve livlige, plagsomme drømmer og på samme måte ha alvorlige søvnproblemer når det handler om fibromyalgi, og av den grunn er det et symptom du bør være klar over. Det kan også forårsake hypersomni, som er for mye søvn. Så du bør se etter disse tegnene og under ingen omstendigheter glemme et mareritt som det kan være på grunn av fibromyalgi.

11. Manglende evne til å uttrykke seg

Du kan også ha en manglende evne til å spørre deg selv om de riktige ordene eller huske de riktige navnene eller se ansikter, i noen av de ekstreme tilfellene av fibromyalgi. Du kan også ha store problemer med å følge måter og miste sporet på tog og bli rett og slett forvirret også. I tillegg vil du også ha kortvarig hukommelsestap. Hukommelsestap for kort tid består i å glemme små ting, ting som faktisk er av stor betydning.

12. Overfølsomhet – forsterket følsomhet for lukt osv.

Fibromyalgi har også en alvorlig kilde til overfølsomhet for sterkt lys, lukt og høye lyder. Du er skjebnebestemt til å vise seg å være veldig våken når det gjelder duftene og få deg til å bli eksepsjonelt følsom over ingenting. Du kan ha ganske lav alkoholtålmodighet og følsomhet for mat og andre også.

13. Vanskeligheter med å fokusere

Du er ment å møte store problemer med å konsentrere deg når du har å gjøre med fibromyalgi. Det kan være uforklarlige hallusinasjoner og blinde flekker. Du vet kanskje ikke hvordan du skal fokusere, ingen overhodet og posisjonen kan øke.

14. Angst, Angst, Angst

Bekymring er et ganske vanlig problem knyttet til fibromyalgi, og det er noe du på ingen måte må ignorere. Angst er et vanlig tegn i vår alder og tid, men fortsatt som andre er det et usynlig symptom på fibromyalgi. Derfor må du sørge for at hver gang du føler angst, kan det være på grunn av sykdommen. 

15. Svimmelhet

Fibromyalgi kan også forårsake svimmelhet sammen med nummenhet. Du kan begynne å stå og falle ned osv. Dette er vanligvis relatert til fibromyalgi og et tegn du aldri bør ignorere.

16. Forvirret sinnstilstand

Fibromyalgi kan få deg til å ha en kaotisk sinnstilstand konstant – du kan ikke fortelle hva du gjør og ikke, og på grunn av dette er det noe du bør huske på. Fibromyalgi kan også få deg til å vise seg å være tapt og kan presse deg til å ha en ganske blandet tilstand som du kanskje ikke egentlig skjønner hvorfor, men vet at det kan være på grunn av fibromyalgi.

17. Klønete

Dette bør du vite at fibromyalgi også kan få deg til å vise seg å være klønete og du kan føle deg lat og slapp i det hele tatt. Det er et tegn du ikke bør ignorere.

18. Kramper

Kvinner anser vanligvis at de har kramper på grunn av noen årsaker, men i virkeligheten er det på grunn av fibromyalgi – kramper får kroppen til å gjøre alvorlig vondt og setter livet ditt i fare. Dermed er det noe du aldri bør overse på noen måte. Kramper kan gjøre at bena dine verker eller at hele kroppen føles ganske endret. Uansett hva årsaken kan være, er kramper virkelig alvorlige og en usett indikasjon på fibromyalgi.

19. Svak, svak, svakhet

Svakhet er noe vanligvis relatert til fibromyalgi, og man bør ikke prøve å ignorere dette spesifikke symptomet, da det også kan føre til en rekke andre komplikasjoner. Du kan begynne å føle svak overtid, men husk at det er et tegn på fibromyalgi.

20. Tap av hukommelse

Hukommelsestap er vanligvis relatert til fibromyalgi. Du kan begynne å føle at du ikke klarer å huske ting, og du må vite at det er på grunn av fibromyalgi.

21. Kronisk hodepine

Kronisk hodepine er også et generelt tegn på fibromyalgi. Det oppstår med alvorlig hodepine og det kommer til uttrykk i migrene. 

22. Irritabel tarmsyndrom

Også kjent som IBS, og er vanligvis relatert til fibromyalgi. IBS forårsaker kvalme, magesmerter, diaré og mange andre tegn.

23. Dårlig søvn

Mangel på søvn er nok en gang et generelt symptom på fibromyalgi, og dårlig søvn kan også føre til en rekke andre komplikasjoner, for eksempel stress, angst, tretthet osv.

24. Økt følsomhet for smerte

Du kan føle at du har en ekstrem følsomhet for smerte hvis du har fibromyalgi. Smerten er ikke så mye, men den er ekstrem og den gjør at personen vokser til mindre motstandsdyktig.

25. Høye nivåer av tretthet Det er en følelse du kan tenke på er på grunn av noe annet, men fibromyalgi kan oppstå i alvorlige og store intensiteter av tretthet du er uunngåelig å overse.

26. Visuelle blindsoner

Synlige blinde flekker kan også være et resultat av fibromyalgi. Fibromyalgi kan også få øynene til å bli levende, så vær forsiktig og på vakt mot disse tegnene.

27. Følelse av kvalme

Fibromyalgi kommer med kvalme, så du kan føle deg svimmel og ute av stand til å stå på beina. Dette er symptomene på kvalme, og noen ganger er det også en del av fibromyalgi.

28. Geografisk tunge:

Noen ganger blir den enormt hoven (så mye at jeg faktisk har riller i siden på den der den trykker mot tennene mine). Det blir vanskelig å manipulere det for å være sikker på at jeg snakker tydelig. Det vil føles sliten også noen ganger etter at jeg har spist eller har en lang samtale. Mange får sår på tungen når de brenner det på mat noen ganger eller får kreft, men det er omtrent det.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *