Fibromyalgi, jeg glemte ordene jeg skulle si, jeg glemte hva jeg skulle gjøre, jeg glemte hvor jeg skulle

Hjernetåke (også kalt fibro-tåke eller kognitiv dysfunksjon) er en av de vanligste plagene hos personer med fibromyalgi (FM) og kronisk utmattelsessyndrom (CFS). For mange kan det ha så stor innvirkning på livet som smerte eller tretthet. Faktisk sier noen mennesker at hjernetåke er den mest invalidiserende av deres fysiske symptomer. Hva forårsaker mental forvirring? Vi vet fortsatt ikke nøyaktig hva som forårsaker kognitiv dysfunksjon ved disse tilstandene, men vi har mange teorier om mulige medvirkende faktorer, som inkluderer:     • Mangel på       rolig søvn     •

Unormalt volum eller strøm av blod fra hodeskallen • Hjerneavvik • For tidlig aldring av hjernen • Psykisk distraksjon på grunn av smerte Ved FM er hjernetåke generelt større når smertene forverres. Ved både FM og CFS kan det bli verre når du er       engstelig, har det travelt eller møter følelsesmessig overbelastning. Depresjon      , som er vanlig ved FM og CFS, er      også assosiert med fibro-tåke. Noen studier viser imidlertid at alvorlighetsgraden av hjernetåke ikke korrelerer med symptomene på depresjon. Mange vanlige medisiner for FM og CFS kan også bidra til mental forvirring. Hjernesymptomer på fibro-tåke:     •

Symptomer på mental forvirring kan variere fra mild til alvorlig. • De varierer ofte fra dag til dag, og ikke alle pasienter har alle. Symptomer inkluderer:     Bruk av ord og hukommelse:     •

Vansker med å huske kjente ord, bruke feil ord, huske navn sakte. Problemer med korttidshukommelse:     •

Glemt, manglende evne til å huske det du har lest eller hørt.

Romlig desorientering: ved ikke å gjenkjenne et familiemiljø, går det lett bort, har problemer med å huske hvor ting er. Vanskeligheter med multitasking:     •

Manglende evne til å ta hensyn til mer enn én ting, glemme den opprinnelige oppgaven når distrahert.

Forvirring og konsentrasjonsvansker, informasjonsbehandlingsproblemer blir lett distrahert. Matematikk/vansker med tall:     •

Vanskeligheter med å utføre enkle matematiske operasjoner, huske sekvenser, transponeringstall, problemer med å huske tall.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *