Lady Gaga på hennes kamp med fibromyalgi: ‘Kronisk smerte er ingen vits’

Av: Laura Hensley

Lady Gaga er lei av at folk tenker på kronisk smerte hun opplever, ikke er ekte.

I oktober-utgaven av Vogue åpnet den 32 år gamle popstjerne seg om sin kamp med fibromyalgi, en tilstand som påvirker nervesystemet og forårsaker smerte i hele kroppen.

“Jeg blir så irritert med folk som ikke tror at fibromyalgi er ekte,” sa sangeren. “For meg, og jeg tror for mange andre, er det egentlig en syklon av angst, depresjon, PTSD, traumer og panikklidelse, som alle sender nervesystemet til overdrive, og da har du smerte i nervene som følge av det.”

“Folk må være mer medfølende. Kronisk smerte er ingen vits. Og det er hver dag å våkne opp uten å vite hvordan du skal føle. ”

Gaga, født Stefani Germanotta, avslørte at hun lider av forstyrrende tilstand i september, like før utgivelsen av hennes dokumentar Gaga: Five Foot Two.

Det er mye misforståelser rundt fibromyalgi, fordi inntil nylig var tilstanden ikke allment akseptert som en ekte sykdom, sa dr. Mary-Ann Fitzcharles, en lektor i medisin i divisjonen for revmatologi ved McGill University.

Mange trodde at symptomene på fibromyalgi var alle “i hodet” av mennesker som behandlet sykdommen, siden de ofte ser bra ut ellers.

“Det er nå en helt anerkjent tilstand, ikke noe spørsmål,” sa Fitzcharles. “Vi har flyttet bort fra ideen om at alle pasienter har psykisk lidelse.”

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.