Hvilke familiemedlemmer av de som har fibromyalgi trenger å vite

Dette innlegget er rettet mot slektninger og den nære sirkelen som omgir folk med fibromyalgi.

Selv om fibromyalgi ikke er merkbar, er det veldig ekte. Mange tror at en person ikke er veldig syk, med mindre de ser syke ut. Når du har fibromyalgi, kan personen være full av helse (på utsiden), men inne i en prosesjon med forferdelige forferdelige symptomer.

Fibromyalgi er en vanskelig sykdom å forstå. Selv om det ikke finnes noen kur, kan det lykkes å ha livskvalitet. Som alle tilfeller er forskjellige, virker behandlinger som øvelser, medisiner eller terapi ikke like bra for alle. Det er et konstant søk for å finne det som passer best for deg.

Ikke la utseendet bedra deg. Ofte kan slektninger ha oppfatningen om at personen med fibromyalgi ikke gjør nok innsats for å føle seg bedre, fordi de ikke spiser godt eller ikke trener nok. Sannheten er at alt arbeid som gjøres, uansett hvor lite, er en jobb eller ofre mye større enn det ville koste å få noen frisk.

Fibromyalgi er ikke et psykologisk problem. Mange tror at det er umulig å ha så mange hjerteskjærende symptomer, og at ingenting kommer ut i sine medisinske eksamener, slik at de ofte tilskriver denne tilstanden til et problem med psykologisk opprinnelse. Og det er viktig å vite at det er nok vitenskapelig bevis for å bevise at det er en reell tilstand.

Med fibromyalgi kan livet forandres helt. Det er naturlig at personen med fibromyalgi ikke lenger kan gjøre de samme tingene som før, eller at de trenger mye hjelp fra sine slektninger for å kunne gjøre dem. Dette kan innebære fra å endre vaner til å måtte bytte jobber.

Fluktuasjon i aktivitetsnivået er normalt. En person med fibromyalgi kan være veldig aktiv for en dag, ettersom en annen dag ikke engang kan komme seg ut av sengen. Personen er ikke lat eller late som å unngå arbeid. Det vil være dager da mengden energi vil være svært lav. Fibromyalgi er en sykdom med mange oppturer og nedturer.

Personen med fibromyalgi lever i permanent lidelse. Selv om du ikke uttrykker det hele tiden, føler du alltid smerte gjennom hele kroppen din, utmattelse og mange eksterne stimuli, for eksempel lukter, støy, lys, vær og andre faktorer, kan gjøre ubehaget ditt verre. Prøv å sette deg selv i sin plass hele tiden, slik at du kan forstå ham.
Noen ganger unngår personen med fibromyalgi fysisk kontakt. Du kan oppleve mye smerte med smertefulle stimuli som håndtak, slår på ryggen, berører armene og skuldrene, og til og med med en sterk klem, generelt, noe som gir friksjon eller friksjon. Ingen bør bli fornærmet hvis det til enhver tid handler om å unngå denne typen intimitet.

Tretthet av fibromyalgi er ikke en enkel tretthet. Det er ikke bare fysisk utmattelse, men også mental utmattelse, som ikke forbedrer seg med hvile, og kan legge en person i seng i flere dager. Personen føles konsumert av tretthet, utmattet eller utmattet.

Personen med fibromyalgi er ikke antisosial eller apatisk. Mange ganger nekter de invitasjoner eller slutter å delta på møter, fordi de er utmattede, de går gjennom en krise, eller fordi de har en begrenset mengde energi, er de redd for at visse aktiviteter kan utløse et utbrudd, noe som kan forverre alle sine symptomer. øyeblikk til en annen.

Fibromyalgi forårsaker kognitive problemer. Personen glemmer ting (noen ganger liten, noen ganger viktig) og har problemer med å konsentrere seg; Dette er kjent som fibroneblin. Det fører ofte til at de mister ting eller føler seg disorientert.

Å unngå stress er viktig for personen med fibromyalgi. Det har vist seg at stress forverrer symptomene på fibromyalgi, noe som øker smerte, tretthet og ubehag. Prøv å gi et rolig miljø hjemme og unngå situasjoner og stressorer.

Personen med fibromyalgi har en tendens til å være isolert. Dette betyr ikke at du vil avslutte ditt sosiale liv, eller at du ikke lenger setter pris på deg selv. Tvert imot, prøv å forstå og opprettholde kontakt med henne, som viser at du har din kjærlighet og støtte når du trenger det. Gi din hjelp til en oppgave som du ikke kan eller ikke kan gjøre alene, for eksempel å handle eller hente barn på skolen.

Støtten og forståelsen av deres familiemedlemmer kan få dem til å føle seg bedre. Selv om det er svært lite du kan gjøre med sykdommen, ikke behandle det som om ingenting skjedde, fordi denne holdningen kan oppfattes som apati eller disinterest, noe som gjør at du føler at du ikke bryr deg, noe som påvirker både forholdet til deg og din helse fysisk og følelsesmessig.

Tvert imot, hjelpe ham med husarbeid som kan innebære mye innsats, for eksempel ømt ropBe godt informert. Hvis du fortsatt ikke vet hva denne sykdommen handler om, se på Internett, det finnes utallige kilder til informasjon om det, noe som gjør at du kan hjelpe din kjære til å klare det bedre. Bli med ham til hans medisinske avtaler. Dette er en av de beste måtene å vise din støtte på.

I tillegg støtter du ham for å fullføre behandlingene, samtidig som du forstår tilstanden til hans tilstand og hans fremgang. God kommunikasjon er grunnleggende i familien. Fibromyalgi genererer følelser både hos pasienten og i de andre medlemmene av familien. Det er viktig å uttrykke dem sunt for å unngå forstyrrelser og fiendtlige holdninger som bare kan forverre symptomene eller forårsake krise i pasienten. Jeg håper at disse enkle tipsene kommer til alle som har en kjære som er syk med fibromyalgi eller annen kronisk smerte tilstand.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.