33 VERRASSEN symptomen van fibromyalgie. ENKELE van hen hebben we NOOIT LET

Fibromyalgie is een chronische ziekte het meest bekend voor het veroorzaken van wijdverspreide pijn, vermoeidheid en de hersenen mist. De ziekte is complex – het kan een groot aantal symptomen en gaat vaak gepaard met comorbide aandoeningen zoals prikkelbare darmsyndroom (IBS) of chronisch vermoeidheidssyndroom. Omdat fibromyalgie formeel slechts een paar decennia geleden werd erkend, zijn de artsen nog aan het leren over de ziekte en misschien niet in staat zijn om fibro patiënten voor te bereiden op de verschillende symptomen die zij kunnen ondervinden.

Om een ​​beter inzicht in de verschillende manieren waarop deze ziekte mensen kunnen beïnvloeden, vroegen we onze Mighty gemeenschap om een ​​aantal van de fysieke symptomen van fibromyalgie die hen verraste delen. Heeft u ervaring eventuele onverwachte fibro symptomen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Afbeelding resultaat voor Blisters

Hier is wat de gemeenschap met ons gedeeld:

1. “Het hebben van een pijn flare-up doet mij misselijk en zo lichamelijk ziek voelen.”

2. “De niet aflatende jeuk die opduikt willekeurig, heeft geen rijm of reden, soms komt met netelroos of rode vlekken. Jeuk dat is onverzadigbaar en beweegt rond van plaats tot plaats.”

3. “De constante gevoel van moe. Ik slaap tussen de acht en 12 uur per dag en ik ben nog altijd moe.”

4. “Vergeten veelvoorkomende woorden die ik gebruik elke dag.”

5. “[Na een] overactieve blaas.”

6. “Alle andere medische aandoeningen die met het komen … migraine, IBS [prikkelbare darm syndroom], Raynaud fenomeen, chronische vermoeidheid, slapeloosheid en zo veel meer. Het is zelden een diagnose op zijn eigen.”

7. “Huidgevoeligheid. Als iemand rakelings langs me zelfs lichtjes het voelt alsof ik heb zwaar getroffen.”

8. “Horrible menstruele cycli die [mij] te laten in bed met een warmte-pad op [mijn] maag en hijgend in de foetushouding.”

9. “Feeling ‘geschift.’ Ik voel me alsof ik dronken ben. Verlies ik zelfs mijn evenwicht tijdens het lopen.”

10. “Af en toe een wazig zicht, zelfs met een bril, als je ziet wat er door het water.”

11. “De constante hoofdpijn / migraine ik omgaan met op een dagelijkse basis.”

12. “Weird gevoeligheid van de huid en het gebrek aan controle van de temperatuur.”

13. “Absolute klutziness. Ik kan struikelen over mijn eigen voeten en rol mijn enkels wandelen in het gras. Het is een extreem geval van gebrek aan coördinatie.”

14. “Blisters nadat ze in de zon. Zelfs met zonnebrandcrème te gebruiken / geen zonnebrand.”

15. “Gevoel alsof ik bugs kruipen in mij om het punt dat ik zal jeuken me rauw.”

16. “Ik was verbaasd dat zelfs mijn haar kan pijn doen.”

17. “De constante zweten, zelfs wanneer het niet warm.”

18. “Het breken uit in een uitslag zonder reden.”

19. “De zwakte in mijn handen en armen van de pijn. Ik speelde viool voor zes jaar en had ongelooflijk sterke handen, maar toen mijn fibromyalgie symptomen begonnen waren mijn handen het eerste wat aangetast en de kracht heeft nooit meer terug.”

20. “Geuren maakt me dood ziek.”

21. “Surprising symptoom? Geen idee. Meest schokkende ding is niet eens weten wat een-fibromyalgie-gerelateerde symptoom meer is en wat niet. Zoveel symptomen, zoveel co-bestaande voorwaarden. Ik heb geen idee wat is een fibromyalgie symptoom meer.”

22. “Neurologische traagheid! Poor direct te kunnen oproepen.”

23. “De manier waarop een aantal symptomen kan nemen [me] uit te dagen en dan worden gegaan, alleen maar om terug te komen de volgende dag.”

24. “Hair vallen! Elke keer als ik shampoo ik genoeg haar dat valt uit om een ​​pruik te maken. Gelukkig, ik heb veel van haar.”

25. “Vaginale spierspasmen! Yep, het laat niets onaangeroerd! En nee, het is niet prettig!”

26. “De nooit zijn comfortabel, ooit. Je gaat zitten en zenuwachtig en kronkelen en proberen om comfortabel te krijgen. U liggen en zenuwachtig en kronkelen en proberen om comfortabel te krijgen. Je probeert om op te staan ​​en zenuwachtig en kronkelen en proberen om comfortabel te krijgen. Niets is comfortabel meer.”

27. “Dat klinkt. Eigenlijk wordt geïrriteerd door verschillende geluiden zo veel dat [I] verlaat de plek [Ik ben] aan.”

28. “Mijn huid altijd het gevoel alsof het is zwaar gebruind. Ik had nooit gedacht over hoeveel kleding zouden kunnen zetten. Ik winkel nu meer voor het gevoel van de stof en de losheid op mijn lichaam dan hoe het eruit ziet.”

29. “Ik ben ook honger maakt niet uit hoeveel ik eet of de gedachte aan voedsel maakt me ziek -. Er is geen tussenweg”

30. “tintelingen en zwakte aan het eind van een drukke dag. Het gevoel dat [mijn] lichaam is wanhopig op zoek naar zichzelf te genezen wanneer het moe.”

31. “Mijn handen trillen en schudden. had het nog nooit tot nu toe. Vreemdste ooit! Doet geen pijn, maar ik heb mijn grip van de dingen verloren.”

32. “Water doet pijn. Het is zo moeilijk uit te leggen dat het krijgen in een zwembad of meer, dat is koud is te pijnlijk voor mij. Zelfs douchen doet pijn.”

33. “Weet je wat? Niets verbaast me over fibromyalgie meer!”

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *