22 Signs U opgegroeid met fibromyalgie

Door  Paige Wyant,

Noot van de redactie: Elke medische informatie die is gebaseerd op een persoonlijke ervaring. Voor vragen of opmerkingen over de gezondheid of diagnoses, raadpleeg dan een arts of medisch professional.

Hoewel de meeste mensen met  fibromyalgie  niet worden  gediagnosticeerd tot middelbare leeftijd , kunnen veel eigenlijk vinden hun symptomen terug naar de adolescentie of zelfs kindertijd. Misschien voelde je meer vermoeid dan andere kinderen in je klas, of vaak ervaren wat uw arts te noemen “groeipijnen”. Maar als dit je “normale” opgroeien, kan het vele jaren duren om te erkennen dat de pijn, vermoeidheid, hersenenmist of gevoeligheid voor aanraking je hebt gewend aan gegroeid is eigenlijk een indicatie van een onderliggende gezondheidstoestand.

Soms is het ontvangen van een diagnose als een volwassene zet niet alleen een naam aan uw huidige set van de symptomen, maar kan ook de betekenis van een aantal van uw ervaringen uit de kindertijd te maken. We  vroegen onze Mighty gemeenschap  met fibromyalgie om een aantal van de tekenen waarmee ze zijn opgegroeid te delen  fibro , waarin zij erkennen nu achteraf. Misschien is de volgende zal terug te brengen sommige herinneringen van je eigen kindertijd.

Hier is wat de gemeenschap met ons gedeeld:

1. “Ik was altijd meer vermoeid dan ‘normaal’, vooral voor mijn leeftijd leek. Ook ging door episodes van ernstige  rugpijn , pijn in de knie en pijn in het been.”

2. “Als kind, [was ik] vertelde mijn ‘groeipijnen’ waren normaal, zelfs wanneer die pijn had geen andere logische verklaring en  nooit meer  weggegaan. Ik was ook verteld door vrienden en familie dat ik over-overdrijven of overdreven gevoelig wanneer ik zou huiveren in pijn bij aanraking in bepaalde plekken van mijn lichaam.”

3. “Als ik terugkijk, zou ik vreselijke migraine krijgen van het zijn in de zon, [en] ik moest altijd dutjes te nemen.”

4. “Niet in staat om deel te nemen aan de gymles, maar nooit met een legitiem excuus naast ‘Ik voel me niet goed.’”

5. “De misselijkheid was de ergste. Het ding Ik herinner me de meest besteedt uren van de nacht huilen op de badkamervloer bang voor wat ik voelde. Het was full-body heet, stekende pijn die met schudden en extreme zwakte kwam. Ik begreep niet waarom ik voelde me alsof ik moest overgeven, maar nooit eigenlijk deed en waarom het zou niet weg te gaan.”

6. “Toen ik begon met het rijden, ik kon me niet herinneren de belangrijkste wegen, hoewel ik hier mijn hele leven geleefd heb. [I] verlies mijn auto op de parkeerplaats zelfs nu.”

7. “Constant vermoeidheid … Ik kwam thuis van school en ga meteen naar bed en alleen wakker om te eten, een douche en ga weer slapen.”

8. “Het gevoel van mieren kruipen in mijn huid. Zulk een raar gevoel en bijna onmogelijk om nauwkeurig te beschrijven.”

9. “Vroeger was ik mezelf huilen om te slapen ‘s nachts toen ik ongeveer 7 vanwege de pijn in mijn benen. Mijn vader zou helpen door er warm washandjes op mijn schenen om de pijn te verzachten. Nu warmte is het enige dat de pijn helpt.”

10. “Opgroeien met fibro, ik heb geduld geleerd. Ik moest geduldig wachten op fakkels te eindigen. Ik heb empathie geleerd. Ik heb geleerd om nooit zeggen: ‘Ik begrijp hoe je je voelt’, omdat, hoewel ik weet dat mijn pijn erger is, zal niemand me geloven. Trouwens, wat mijn norm is misschien niet hetzelfde voor iemand anders.”

11. “Ik weigerde om bepaalde kleding, zoals jeans of kleding met labels dragen, omdat ze gewoon mijn huid geïrriteerd zo veel. Mijn ouders zet het neer op [mij] het zeuren.”

12. “Ik ben lang en had altijd wat iedereen wel ‘groeipijnen’ door mijn lichaam. Als een volwassene, ik heb CFS [chronisch vermoeidheidssyndroom] en fibro gehad. Ik had ook TMJ, IBS en ben nog steeds behept met hoogfunctionerend  depressie  en  angst .”

13. “Ik deed altijd wat ik kon van sporten op school te komen. Geraakt te worden door dingen en mensen te veel pijn doen.”

14. “Vroeger was ik bang te hoeven plaatsen te lopen, voor school of anderszins. Ik dacht altijd dat ik was gewoon ‘lui’ en was echt hard voor mezelf voor.”

15. “Er zijn geen foto’s van mij clubbing of reizen of die op een strand zoals de meeste tieners doen. Ik was te ziek.”

16. “Vroeger was ik veel tijd doorbrengen in bed, erg moe. Ik zet het neer op  de geestelijke gezondheid , maar toen ik van dat hersteld, de vermoeidheid bleef verslechtering!”

17. “Ik brak mijn been op de leeftijd van 5 en sindsdien is mijn lichaam deed pijn toen was er slecht weer komen. Het hield in mijn eerder gebroken been voor de jaren tot ongeveer een jaar geleden, waarvan ik dacht dat was vreemd, totdat ik officieel werd gediagnosticeerd zes maanden geleden.”

18. “Als een kind, is het echt pijn om te zitten in kleermakerszit op de vloer. Ik was altijd in beweging en het aanpassen, en dacht iedereen voelde hetzelfde.”

19. “Toen ik een tiener was ik miste veel van school als gevolg van vermoeidheid / uitputting.”

20. “[I had] ernstige ‘menstruatiepijn’ dat zou schieten op en neer mijn armen en benen en veroorzaken me te passeren. Mijn rug is mals voelde zo lang als ik me kan herinneren.”

21. “Ik was altijd wel een aandacht-zoeker, want ik heb zo gemakkelijk en zo vaak gekwetst. Ik begreep niet hoe andere kinderen konden gewoon macht door dingen die ik kende was pijnlijk. Nou, zo blijkt, die dingen deed geen pijn voor hen.”

22. “Ik vond altijd dingen veel pijnlijker dan iemand anders deed, en ik was altijd uit te breken in de bijenkasten. Ik kan zelfs niet herinneren het ervaren van de vermoeidheid, evenals een overvloed aan andere symptomen. Maar ik dacht dat het heel normaal om de manier waarop ik voelde was en ik heb nooit bracht het aan iedereen.”

Opmerking: Dit was oorspronkelijk gepubliceerd door The Mighty.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *